Thursday, December 23, 2010

Neighbourhood yang kaya tak kisah kereta calar @ dicuri

Kat taman perumahan ni, parking setiap rumah memang ngam-ngam sebijik kereta. Kalau kereta besar, rase memang sempit lah jugak parking tu. Aku park kereta kancil, tak terasa sempit sangat. Kecik.

Jadi kat blok aku dok ni, ramai gile orang parking kat luar gate rumah masing-masing makanya jalan depan rumah yang sempit! Kalau sabtu lagilah dengan lori pindah rumah, van kontraktor, kereta owner yang melawat rumah sedang di-renovate & kereta tenant yang memang dah pindah masok.


SESAK GLE, wokey?

Dorang ni kaya betul la, beli kereta mahal park luar rumah. Kalau calar @ kene curi pun tak apa kot?

2 comments:

  1. sy duk townhouse, ade 2 bijik keter..tapi xde isu sesak sgt keter letak luar pagar.. space antara umah sy dgn umah depan agak luas...sepatutnyer developer buat space yg besar antara 2 row umah townhouse sebab parking limited

    ReplyDelete
  2. owh, bagusla developer rumah korang buat space besar. kami ni haih, mmg menyesakkan.

    sebenarnya entry ni nak bagitau owner lain supaya kalo kereta ada 1, parkinglah kat dalam so that x ganggu org nak lalu lalang. tp nmpknye org kat blok aku tak baca pun blog ni ahahhaa.. semua still parking luar gate.

    ReplyDelete

Komen kalo berani